Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Einsiedler Ofeturli (Ofeturli = een luchtige kaastaart met aardappeldeeg)

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 plaat van 28 x 26 cm of 30 cm Ø
  • bakpapier voor de plaat

Deeg:

  • 700 g aardappelen, bijv. Agria, in de schil gekookt, gepeld
  • 150 g meel
  • 1 1/2 TL zout
  • peper uit de molen

Beleg:

  • 3 eieren, geklopt
  • 3 dl melk
  • 150 g kaas, bijv. Emmentaler
  • Gruyère,
  • Appenzeller, geraspt
  • 20 g meel
  • zout, peper
  • 50 g spekblokjes
  • 80 g uien, gehakt
  • boter voor het bakken

Voorbereiding

Deeg:

  1. 1. Aardappelen door de passe-vite zeven of met de pureerder pureren. Meel en kruiden toevoegen. Tot een zacht deeg samenvoegen.
  2. 2. Deeg op een beetje meel tot ca. 1 cm dikte uitrollen. Op de met bakpapier beklede plaat leggen.
  3. 3. Voor het beleg eieren, melk, kaas en meel mengen en kruiden. Spek en uien bij matige hitte fruiten.
  4. 4. Eiermassa en spek-uien-mengsel over het deeg verdelen.
  5. 5. Op de onderste richel in de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 45 minuten bakken.

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.