Einsiedler Ofeturli (Ofeturli = een luchtige kaastaart met aardappeldeeg)

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 plaat van 28 x 26 cm of 30 cm Ø
  • bakpapier voor de plaat

Deeg:

  • 700 g aardappelen, bijv. Agria, in de schil gekookt, gepeld
  • 150 g meel
  • 1 1/2 TL zout
  • peper uit de molen

Beleg:

  • 3 eieren, geklopt
  • 3 dl melk
  • 150 g kaas, bijv. Emmentaler
  • Gruyère,
  • Appenzeller, geraspt
  • 20 g meel
  • zout, peper
  • 50 g spekblokjes
  • 80 g uien, gehakt
  • boter voor het bakken

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Deeg:

  1. 1. Aardappelen door de passe-vite zeven of met de pureerder pureren. Meel en kruiden toevoegen. Tot een zacht deeg samenvoegen.
  2. 2. Deeg op een beetje meel tot ca. 1 cm dikte uitrollen. Op de met bakpapier beklede plaat leggen.
  3. 3. Voor het beleg eieren, melk, kaas en meel mengen en kruiden. Spek en uien bij matige hitte fruiten.
  4. 4. Eiermassa en spek-uien-mengsel over het deeg verdelen.
  5. 5. Op de onderste richel in de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 45 minuten bakken.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen