Fondue van Gruyère AOP en Vacherin Fribourgeois AOP met groenten en fruit

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

  • 300 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 + 1 tl maiszetmeel
  • 300 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • 1 teentje look, in 2
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el kirsch
  • 1 scheutje citroensap
  • Bijgerechten groenten en fruit:
  • 200 g krielaardappels, gestoomd
  • 1 broccoli, in roosjes, gestoomd
  • 1/2 bloemkool, in roosjes, gestoomd
  • 250 g Parijse champignons, rauw
  • 1 handvol kerstomaatjes (met de steeltjes)
  • 100 g van elk: zwarte en witte druiven, zonder pit
  • 2 sneetjes toastbrood, korsten verwijderd, in reepjes
  • 2 peren, in schijfjes
  • 2 groene appels, in kwartjes
  • sap van 1/2 citroen
  • oud brood, in blokjes

Voorbereiding

  1. Bereid de fondue zoals hierboven vermeld. Verdeel de aardappels, de broccoli, de bloemkool, de Parijse champignons en de kerstomaatjes over schaaltjes.
  2. Rol de druiven in reepjes toastbrood en prik ze vast met houten spiesjes. Giet het citroensap over de peren en appels om verkleuren te voorkomen. Verdeel de druiven, peren en appels over schaaltjes. Vul een mandje met brood.
  3. Iedereen prikt fruit, groente of brood aan een fonduevork en dompelt deze in de fondue.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen