Deze crèmig-smeuïge halfharde kaas is een onmisbaar ingrediënt van de populaire fondue moitié-moitié. Maar ook gewoon zo smaakt hij heerlijk.
De Vacherin Fribourgeois AOP, een puur streekproduct, drukt op een subtiele manier het smaakpalet uit van de flora in de Voor-Alpen en de hoogvlakte rond Fribourg.
Deze door een keurmerk beschermde kaas onderscheidt zich door zijn typerend karakter. Dankzij het fijne, smeltende, extreem verfijnde en heerlijk ruikend zuivel heeft de Vacherin Fribourgeois AOP een leidende positie onder de kaasspecialiteiten verworven. Groot vakmanschap en veel liefde voor het beroep kenmerken de professionele kaasmakers in het kanton Fribourg. De aangeleverde kwalitatief hoogstaande, voedzame en geurige koemelk van boerderijen uit de nabije omgeving wordt dagelijks in hun dorpskaasmakerijen verwerkt.
De meesterkaasmaker werkt volgens een traditioneel, uniek en origineel recept dat van generatie tot generatie wordt overgeleverd.
Dankzij het rijpingsproces en de bijzondere zorg die aan de Vacherin Fribourgeois AOP gegeven wordt, ontwikkelt hij de eigenschappen om uit het vuistje gegeten te worden. Dit eersteklas product geeft je kaasplank een originele toets. Als basisingrediënt verleent hij de fondue “Moitié-Moitié” (die voor de ene helft uit Gruyère AOP en voor de andere helft uit Vacherin Fribourgeois AOP bestaat) een romige structuur en een voortreffelijke smaak.
Deze crèmig-smeuïge halfharde kaas is een onmisbaar ingrediënt van de populaire fondue moitié-moitié. Maar ook gewoon zo smaakt hij heerlijk.
Feestelijke keuken, recept van de maand, productontdekking, tips en hints… Alle redenen zijn goed om gulzig de tanden te zetten in onze nieuwsbrief Kaas uit Zwitserland. Regelmatig in jouw mailbox, een lekker nieuwtje en leer steeds meer over onze kazen. Alle nieuwigheden, actuele feiten die geuren als een alpenweide, gastronomie, ontdekkingen ...