Kruiden-kaas-rigatoni

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor de vorm
Rigatoni:
  • 350 g rigatoni (noedelpijpjes)
  • ca. 300 g harde kaas, Emmentaler of Gruyère, in fijne staafjes gesneden
Tomaten-bonen-saus:
  • 1 uit, fijn gehakt
  • boter voor het fruiten
  • 250 g bonen, gerangd en klein gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • ca. 1 dl groentebouillon
  • 1 TL bonenkruid, fijn gehakt
  • zout, peper
  • bonenkruid voor de garnering
Keukengerei
  • 1 ovenvaste schaal van 1,5 l inhoud

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Rigatoni in kokend zout water al dente garen, afgieten, koud afspoelen en laten afdruipen. De rigatoni met kaasstaafjes vullen en in lagen in de beboterde schaal leggen.
  2. 2. Voor de saus uien in de boter fruiten. Groenten toevoegen en ook even fruiten. Met de bouillon blussen en afgedekt net zacht laten garen. Bonenkruid erdoor mengen en kruiden.
  3. 3. Saus over de rigatoni gieten.
  4. 4. Afgedekt in het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 25-30 minuten bakken. Garneren en serveren.
Bereidingstip

Eventueel alleen garen met tomatensaus of ratatouille. Met geraspte kaas bestrooien en open gratineren.

Bon
Appétit