Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Muffins met Tomme Vaudoise, Emmentaler AOP en spekjes

  • 35 min. Bereidingtijd, 35 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 tl boter
  • 100 g spekjes
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 150 g zure room
  • 75 g Tomme Vaudoise, in blokjes
  • 1 tl karwijzaad
  • 15 g Emmentaler AOP, geraspt

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet muffinvormpjes in met boter en vul ze met papieren vormpjes. Bak de spekjes in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de sjalotjes tot ze zacht zijn. Laat afkoelen. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en zout. Zet opzij. Meng in een andere kom de eieren, de melk en de zure room.
  2. 2. Voeg de sjalot, de spekjes en de Tomme Vaudoise toe aan het eimengsel. Voeg geleidelijk de bloem toe. Roer met een spatel goed door.
  3. 3. Giet het mengsel in de vormpjes. Bestrooi met karwijzaad en Emmentaler AOP. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.
Bereidingstip

De muffins zijn gaar als de punt van een mes er schoon uitkomt.

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.