Macaroni met 3 Zwitserse kaassoorten

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g macaroni
  • 1 tl boter
  • 1 handvol/handje peterselie, fijngehakt
  • 150 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 1 Tomme Vaudoise, in blokjes
  • 2,5 dl room (vetgehalte 35%)
  • 1 dl groentebouillon
  • 75 g Tête de Moine AOP, in roosjes
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Zet opzij.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met boter. Meng in een schaal de peterselie, de Emmentaler AOP, de Tomme Vaudoise, de room en de bouillon. Voeg de helft van de roosjes Tête de Moine AOP toe en (zout en) peper. Giet het room-kaasmengsel over de pasta en roer goed. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Gratineer 12 à 15 minuten in de oven totdat de korst mooi goudgeel is.
  3. 3. Garneer met de resterende roosjes Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen