
Alpkäse-sla
- 30 min. Bereidingtijd, 30 min. Totale tijd
Ingrediënten
Voor 4 personen
Slasaus:
- 3 EL kruidenazijn
- 2 TL mosterd
- zout, peper
- 5 EL raapolie
- 300 g halfharde of harde Alpkäse, bijv. jonge Berner Alpkäse AOP, in blokjes gesneden
- 1 middellange bladselderij, schoongemaakt, in schijfjes gesneden
- 2-3 cervelaatworsten, gepeld, overlangs gehalveerd, in halve plakken gesneden
- 1-2 rode appels, schoongemaakt, in vier gesneden, in schijfjes gesneden
- 1 rode ui, in fijne partjes gesneden
Voorbereiding
Slasaus:
- 1. Slasaus: Alle ingrediënten mengen.
- 2. Kaas, bladselderij, cervelaat, appels en uien aan de saus toevoegen, mengen.
- 3. Sla in een kom of op borden schikken.