De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.
Daar waar de koeien grazen op de vruchtbare en zonnige Alpenweiden, waar bij het ochtendgloren de koeherder de rijke melk verkaast, daar vindt de Berner Alpkäse zijn oorsprong. De niet-bemeste graslanden bieden een buitengewone bloemen- en kruidenrijke begroeiing. De Berner Alpkäse is doordrongen van deze essence, samen met de verkwikkende berglucht. Onderzoek heeft aangetoond dat de Berner Alpkäse een relatief hoog gehalte bevat aan linoleenzuur, deel uitmakend van de Omega 3-vetzuren.
In de Berner Oberlandse Alpen begon de productie van stremselkaas rond het jaar 1500. In de kroniek van Stumpf (1548) werd reeds melding gemaakt van de bijzondere kwaliteit van alpenkaas uit dit gebied onder de namen "Sibenthaler" en "Saanerkäss". In de 17e eeuw kreeg de productie van alpenkaas in het Berner Oberland een grote economische betekenis. De huidige productiepraktijk verschilt slechts weinig van de in 1872 vastgelegde instructies voor het maken van alpenkaas. Hobelkäse vindt zijn oorsprong in de traditie van het bewaren door drogen.
De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.
Feestelijke keuken, recept van de maand, productontdekking, tips en hints… Alle redenen zijn goed om gulzig de tanden te zetten in onze nieuwsbrief Kaas uit Zwitserland. Regelmatig in jouw mailbox, een lekker nieuwtje en leer steeds meer over onze kazen. Alle nieuwigheden, actuele feiten die geuren als een alpenweide, gastronomie, ontdekkingen ...