
Aardappeltorentjes
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 ovenvaste schaal van 2 l inhoud
- boter voor de vorm
- 8 middelgrote, in de schil gekookte aardappelen, gepeld, onderzijde recht afgesneden, dan in 1 cm dikke plakken gesneden
Vulling:
- 300 g Vacherin Fribourgeois, in 5 mm dikke plakken gesneden
- 16 plakjes Rohessspeck (droog gepekeld boerenspek), ca. 75 g
- 100 g prei, in ringen gesneden, kort geblancheerd
- peper uit de molen
- 2 dl halfvolle room
Voorbereiding
- 1. De aardappelen in lagen afwisselend met kaas, spek en prei tot torentjes opbouwen, kruiden. Aardappelen in de beboterde vorm zetten. Room erover gieten.
- 2. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 20-25 minuten gratineren.
Voedingsinformatie
Daarbij past een wintersalade In plaats van spek ham gebruiken Prei vervangen door uienringen of andere groenten
Kaas in dit recept
