Aardappeltorentjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenvaste schaal van 2 l inhoud
  • boter voor de vorm
  • 8 middelgrote, in de schil gekookte aardappelen, gepeld, onderzijde recht afgesneden, dan in 1 cm dikke plakken gesneden

Vulling:

  • 300 g Vacherin Fribourgeois, in 5 mm dikke plakken gesneden
  • 16 plakjes Rohessspeck (droog gepekeld boerenspek), ca. 75 g
  • 100 g prei, in ringen gesneden, kort geblancheerd
  • peper uit de molen
  • 2 dl halfvolle room

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen in lagen afwisselend met kaas, spek en prei tot torentjes opbouwen, kruiden. Aardappelen in de beboterde vorm zetten. Room erover gieten.
  2. 2. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 20-25 minuten gratineren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen