Aardappeltorentjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor de vorm
  • 8 middelgrote, in de schil gekookte aardappelen, gepeld, onderzijde recht afgesneden, dan in 1 cm dikke plakken gesneden
Vulling:
  • 300 g Vacherin Fribourgeois, in 5 mm dikke plakken gesneden
  • 16 plakjes Rohessspeck (droog gepekeld boerenspek), ca. 75 g
  • 100 g prei, in ringen gesneden, kort geblancheerd
  • peper uit de molen
  • 2 dl halfvolle room
Keukengerei
  • 1 ovenvaste schaal van 2 l inhoud

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen in lagen afwisselend met kaas, spek en prei tot torentjes opbouwen, kruiden. Aardappelen in de beboterde vorm zetten. Room erover gieten.
  2. 2. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 20-25 minuten gratineren.
Voedingsinformatie

Daarbij past een wintersalade In plaats van spek ham gebruiken Prei vervangen door uienringen of andere groenten

Bon
Appétit

Kaas in dit recept