ZWITSERSE HERDERSSOEP | BRAVE HENDRIK | LE GRUYÈRE D’ALPAGE AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 prei, in ringen gesneden
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 groene kool, in sliertjes
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 1 blik extra grote witte bonen, gespoeld
  • 1 handvol hoorntjespasta
  • 2 handvol brave hendrik, fijngehakt
  • Nootmuskaat
  • 100 g Le Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de groenten al roerend gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg de groentebouillon en de melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook.
  2. Verlaag vervolgens het vuur en gaar ongeveer 20 minuten verder. Voeg de pasta en bonen toe aan de soep en gaar nog 10 minuten.
  3. Breng zo nodig verder op smaak. Voeg de blaadjes brave hendrik en vervolgens wat nootmuskaat toe. Voeg ten slotte de geraspte Le Gruyère d’Alpage AOP toe en meng goed. Serveer lekker warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen