Vacherin Mont d‘Or met gekruide aardappelen

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 g kleine aardappelen (bij. Amandine)
  • 1 EL braadcrème
  • verse kruiden (tijm, rozemarijn of salie), gehakt
  • 1 Vacherin Mont d‘Or AOP
  • 1 dl witte wijn of appelsap
Keukengerei
  • 1 ovenvaste schaal van 1 l inhoud

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen wassen, halveren, braadcrème en kruiden erover verdelen, met de handen mengen en in de ovenschotel leggen.
  2. 2. De Vacherin Mont d‘Or inpakken in aluminiumfolie, met een vork kleine gaatjes in het oppervlak steken en witte wijn erover gieten.
  3. 3. Vacherin op een met bakpapier beklede bakplaat plaatsen en samen met de aardappelen in het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten bakken.
Bereidingstip

2 EL gedroogde, ingeweekte paddenstoelen (morilles, eekhoorntjesbrood) fijn snijden en met verse tijm aan de gesmolten kaas toevoegen. Met knapperig bruinbrood serveren als een fondue.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept