Een seizoensgebonden zachte kaasspecialiteit uit de Vallée de Joux in de Jura van Vaud. Direct uit de oven is hij simpelweg onweerstaanbaar.
De Vacherin Mont-d'Or Zwitserland AOP is de onvergelijkbare zachte kaas uit de Jura Vaudois, een gebied rijk aan dennenbossen en weelderige weilanden. Hier wordt deze kaas al meer dan 100 jaar met liefde handmatig geproduceerd in ambachtelijke kaasmakerijen, waarbij het rijpingsproces in de stilte van de kelders plaatsvindt. De meesterkaasmakers besparen tijd noch moeite om de kaas optimaal zijn romige enigszins vloeibare textuur, delicate smaak en subtiele aroma’s te laten ontplooien. Nadat de kaas in een gietmal is gevormd, wordt hij omwikkeld met een dunne strook sparrenhoutenschors, waardoor zich een lichte tannine toets ontwikkelt.
De Vacherin Mont-d'Or Zwitserland  AOP is een seizoenskaas. De productie loopt van september tot april. De aroma’s komen het best tot uiting op kamertemperatuur. De Vacherin Mont-d'Or AOP doet het uitstekend als dessertkaas, geserveerd met een lepel. Zo komen zijn aroma's en romige textuur het best tot uiting. Opgewarmd in de oven en geserveerd met aardappelen of met knapperig brood wordt deze lekkere “fondue” een volledige maaltijd.
Vacherin Mont-d'Or AOP is gemaakt met gethermiseerde koemelk. Dankzij deze zachte warmtebehandeling blijven de natuurlijke eigenschappen van de rauwe melk behouden en krijgen schadelijke bacteriën geen kans meer om zich te ontwikkelen.
Een seizoensgebonden zachte kaasspecialiteit uit de Vallée de Joux in de Jura van Vaud. Direct uit de oven is hij simpelweg onweerstaanbaar.
Feestelijke keuken, recept van de maand, productontdekking, tips en hints… Alle redenen zijn goed om gulzig de tanden te zetten in onze nieuwsbrief Kaas uit Zwitserland. Regelmatig in jouw mailbox, een lekker nieuwtje en leer steeds meer over onze kazen. Alle nieuwigheden, actuele feiten die geuren als een alpenweide, gastronomie, ontdekkingen ...