Spaghetti-prei nester met Le Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g prei
  • 250 g spaghetti
  • zout
  • 200 g wortelen
  • 300 g champignons
  • 2 eetlepels raapzaadolie
  • peper
  • 2 theelepels in groene peperbollen
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • 125 g geraspte Gruyère AOP

Voorbereiding

  1. Snijd de prei lang en snijd in smalle stroken. Spaghetti in kokend zout water al dente garen, prei strips in de laatste 3 minuten. Drain, blus en afvoer goed.
  2. Schil wortels, snijd kleine kubussen in ongeveer 5 mm. Champignons ook kleine blokjes. Verhit de olie, braai de champignons goed. Voeg wortels toe, geur met zout en kleine peper, bak ongeveer 5 minuten. Roer de groene peper grof, meng ze onder de groenten.
  3. Vouw de spaghetti en de prei in de neste met een vleesvork en plaats ze naast elkaar in een gratin mal. Meng het plantaardige mengsel in de nesten. Meng melk, ei en Gruyère AOP, geur met zout en peper. Rol de nesten over. Bak in het midden van de 200 ° C voor 25-30 minuten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen