Salade van rundvlees, spinazie en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 côte de bœuf (runderribstuk) van ongeveer 1,2 kg
  • 100 g verse spinazie
  • 1 el pijnboompitten
  • 50 g Gruyère AOP
  • 2 stevige tomaten
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een antikleefpan en zet opzij. Was de spinazie en laat uitlekken. Dompel de tomaten in kokend water, pel, ontpit en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de Gruyère AOP in dunne plakjes. Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel azijn in een kom. Kruid met zout en peper en voeg de tomatenblokjes toe.
  3. Bak de côte de bœuf op een hete grill, 4 minuten aan elke kant. Leg het vlees op een snijplank en kruid met zout en peper.
  4. Laat het vlees afkoelen en snijd het dan in plakjes. Leg het vlees op de borden met de spinazie. Voeg de pijnboompitten en kaas toe en serveer onmiddellijk met de tomatenvinaigrette.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen