Salade van geroosterde groenten en blokjes Emmentaler AOP, pompelmoesvinaigrette

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Pompelmoesvinaigrette:
  • 1 dl vers pompelmoessap
  • sap van ½ limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje groene asperges, schoongemaakt, in 3
  • 200 g troskerstomaatjes
  • 1 courgette, in schuine schijfjes
  • 1 rode paprika + 1 gele paprika, ontpit, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 kroppen little gem, blaadjes losgehaald
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • 150 g Emmentaler AOP, in blokjes
  • partjes pompelmoes
  • Garniture :
  • 150 g d’Emmentaler AOP, en dés
  • segments de pamplemousse (jaune ou rose)

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vinaigrette van pompelmoes: meng alle ingrediënten in een kom. Voeg zout en peper toe. Zet apart. Haal in een kom de groenten en het knoflook door de olijfolie, zout en peper. Verdeel alle groenten in één laag over de bakplaat. Rooster gedurende ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen. Laat uitlekken. Zet apart.
  2. Meng de sla en de groenten in een slakom.
  3. Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette van pompelmoes over. Garneer met blokjes Emmentaler AOP en partjes pompelmoes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen