RUSTIEKE TAART MET GRUYÈRE AOP CLASSIC | BLOEMEN EN AROMATISCHE KRUIDEN UIT DE WEIDEN IN DE VALLEIEN

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 spiezen

  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • 1 kant-en-klaar of huisgemaakt kruimeldeeg
  • 150 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
  • 1 ei, geklutst
  • 1 dl volle melk of room
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 puntje nootmuskaat
  • 1 handje kruiden uit de weiden in de valleien, versnipperd
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Meng de ui in een kom met de olijfolie en de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Bak de ui 3 minuten aan. Zet apart.
  2. Meng in een kom het ei, de room, het knoflook, de bergkruiden, de nootmuskaat, zout en peper. Zet apart.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol met behulp van een deegroller het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Leg het deeg op een bakplaat en verdeel er vervolgens de gekonfijte uien over tot ongeveer 5 centimeter van de rand. Strooi er de kaas over. Giet er het eimeng- sel over en vouw de randen van de taart naar het midden toe. Bak 25 tot 30 minuten in de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen