Risotto met Vacherin Fribourgeois AOP geparfumeerd met Luikse siroop en fricassee van kardoen met truffel

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 400 g risotto
  • 20 g geklaarde boter
  • 10 g gehakte sjalot
  • Luikse siroop
  • 100 g witte wijn
  • 1,2 kg groentefond of gevogeltefond
  • 200 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • 400 g kardoen in blik
  • 20 g boter
  • Kruiden

Garnituur

  • 120 g boter
  • Luikse siroop
  • Plukje kervel
  • Chips van paarse aardappelen
  • Truffels

Voorbereiding

  1. Fruit de gehakte sjalotten in de geklaarde boter, voeg de risotto toe en laat kleuren.
  2. Leng aan met de witte wijn, laat sudderen en voeg een beetje Luikse siroop toe.
  3. Laat inkoken totdat het stroperig wordt en leng aan met 2/3 groentefond, laat rustig sudderen en roer regelmatig.
  4. Doe in een beboterde schotel zodra alles gaar is.

Garnituur

  1. Laat de kardoenen uitlekken en snijd ze in de gewenste grootte, bewaar het vocht om de risotto af te werken en stoof ze in boter in een sauteerpan.
  2. Was de truffels onder koud water met een borsteltje.
  3. Snijd ze in zeer dunne schijfjes met een mandoline voor de versiering.

Afwerking van de risotto

  1. Breng 3/4 groentefond en vocht van de kardoenen aan de kook in een sauteerpan.
  2. Voeg de rijst toe en stop met koken. Bind met Vacherin Fribourgeois AOP. Doe er een dik klontje boter bij.
  3. Kruid bij en voeg een beetje Luikse siroop toe.
  4. Serveer de risotto heel smeuïg. Leng de risotto aan met de rest van de groentefond als die een beetje te dik is.
  5. Versier met de in boter gestoofde kardoenen en de fijne truffelschijfjes.
  6. Werk af met een aardappelchips en plukjes kervel.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen