Quenelles met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g Appenzeller® Surchoix
  • 250 g oud witbrood
  • 2 dl melk
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel boter (1)
  • 1 royale eetlepel bloem
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • Zout, peper van de molen, nootmuskaat
  • 80 g boter (2)

Voorbereiding

  1. Snijd het brood in kleine blokjes. Verwarm de melk, giet de melk over het brood en laat 20 minuten zwellen.
  2. Pel de ui en hak deze net als de peterselie fijn. Fruit de ui kort in boter (1), voeg de peterselie toe en meng met het brood.
  3. Rasp de Appenzeller®. Zet 50 g opzij. Doe de rest van de kaas, de bloem, de eieren en het eigeel bij het brood, meng en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Maak met een eetlepel in je natte hand quenelles. Dompel de quenelles 12-15 minuten in zacht kokend gezouten water. Laat ze goed uitlekken en verdeel ze over 4 borden.
  5. Laat de boter (2) lichtjes bruinen in een pan, bedruip hiermee de quenelles en bestrooi ze met de 50 g geraspte Appenzeller®.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen