Profiteroles met Vacherin Fribourgeois AOP geserveerd met crème van Vacherin Fribourgeois AOP, chutney van tijm-ui en krokante groenten

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 6 personen

Profiteroles met Vacherin Fribourgeois AOP

  • 1 snuifje zout
  • 100 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • 120 g boter
  • 180 g bloem
  • 35 cl water
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel honing

Chutney van tijm-ui

  • 4 dikke uien
  • 15 g boter
  • 1 bosje tijm
  • 90 g suiker
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • Zout

Crème van Vacherin Fribourgeois AOP

  • 100 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • 15 cl room 25%
  • 1 koffielepel maïzena
  • 100 g magere plattekaas (verse kaas)
  • Bieslook, peterselie
  • Zout, peper

Krokante groenten en vinaigrette

  • 6 wortelen
  • 150 g veldsla
  • 1 kool
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Zout, peper

Voorbereiding

Profiteroles met Vacherin Fribourgeois AOP

  1. Laat de boter smelten met water, zout en honing in een kookpan.
  2. Breng aan de kook.
  3. Haal van het vuur en voeg geleidelijk de bloem al roerend toe met een houten lepel.
  4. Zet op een zacht vuur en laat het deeg drogen totdat het loskomt van de bodem van de kookpan.
  5. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  6. Voeg al roerend en één voor één 4 eieren toe.
  7. Doe de vooraf geraspte Vacherin Fribourgeois AOP erbij en zet af en toe de kookpan opnieuw op het vuur.
  8. Maak met twee eetlepels deegbolletjes ter grootte van een pingpongballetje.
  9. Bak ze ongeveer 25 minuten in de oven op 220°C totdat ze mooi gebakken zijn.

Chutney van tijm-ui

  1. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten in een kookpan.
  2. Pel de uien en snijd ze in vieren.
  3. Doe de uien en tijm in de kookpan.
  4. Voeg de suiker toe wanneer de uien lichtbruin worden.
  5. Verhoog de temperatuur van de kookplaat en laat lichtjes karamelliseren (zo nodig een beetje water toevoegen).
  6. Voeg de balsamicoazijn toe en laat lichtjes inkoken.
  7. Kruid met zout.

Crème van Vacherin Fribourgeois AOP

  1. Laat de Vacherin Fribourgeois AOP met de room smelten in een kookpan.
  2. Los de maïzena op in wat water en voeg toe aan de kaas.
  3. Breng aan de kook op een hoog vuur.
  4. Haal van het vuur zodra het mengsel dikker wordt.
  5. Voeg eerst de verse kaas en dan de vooraf gehakte aromatische kruiden toe. Bewaar wat kruiden voor de versiering.
  6. Kruid zo nodig bij.

Krokante groenten en vinaigrette

  1. Was en schil de groenten.
  2. Snijd de wortelen en kool in kleine stukjes met een mandoline.
  3. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
  4. Snijd het vanillestokje in tweeën en schraap de zaadjes eruit.
  5. Meng met het citroensap.
  6. Kruid met zout en peper.
  7. Voeg olijfolie toe.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen