“Muffins” van macaroni met ham en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 12 muffins

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 dl melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt
  • 250 g macaroni, gekookt, uitgelekt
  • 175 g schouderham, in blokjes
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • takjes platte peterselie

Voorbereiding

  1. 1. Bechamel van Gruyère AOP: smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een houten spatel tot een glad mengsel. Gaar verder op zacht vuur gedurende 3 minuten. Voeg beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe. Voeg zout en peper toe. Gaar verder gedurende 3 minuten, totdat de bechamel aan de lepel kleeft. Voeg de Gruyère AOP toe.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de macaroni, de bechamel van Gruyère AOP, de blokjes ham en de eieren. Verdeel dit mengsel over muffinvormen. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak gedurende ongeveer 8 minuten in de oven.
  3. 3. Haal de muffins uit de vormen. Verdeel over de borden. Garneer met platte peterselie
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen