Macaronibiscuit met kerstomaten en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
60 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, gehakt
  • 1 wortel, geschild, in blokjes gesneden
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • 1 kl oregano
  • 300 g macaroni
  • 1 + 1 kl olijfolie
  • 4 eieren
  • 50 g + 25 g Gruyère AOP, geraspt
  • 250 g kerstomaten, in verschillende maten en kleuren
  • Zout, peper

Garnituur

  • 50 g gekookte ham, in blokjes gesneden

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Tomatensaus: verhit olijfolie in een steelpan. Fruit de ui, knoflook en wortel gedurende 3 minuten. Voeg de tomaten, zout, peper en oregano toe. Laat 15 minuten sudderen met deksel. Zet opzij. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Giet af. Zet opzij.
  2. Meng de pasta met de tomatensaus in een kom. Smeer een springvorm in met 1 eetlepel olijfolie. Leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm.
  3. Giet de macaroni met tomatensaus in de vorm. Zet opzij. Klop de eieren met 50 g Gruyère AOP. Kruid met zout en peper. Giet de eieren over de pasta.
  4. Bak 20 minuten in de oven. Verhit de resterende olijfolie. Bak de kerstomaten lichtjes gedurende 2 minuten. Verdeel ze over de pasta met de resterende Zwitserse Gruyère AOP. Laat nog 5 minuten bakken.
  5. Haal uit de vorm. Versier met de hamblokjes. Serveer warm of lauw.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen