Liestaler Käsewähe (kaaswiel)

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 1 ronde bakplaat van 24 cm Ø Voor 4 personen

Deeg:
  • 200 g meel
  • 100 g boter, in stukjes gesneden
  • 1/2 TL zout
  • 0,7 dl water
Beleg:
  • 2 dl melk
  • 1 EL meel
  • 200 g Emmentaler, geraspt
  • 100 g yoghurt natuur
  • 100 g uien, in reepjes gesneden
  • zout, peper, nootmuskaat
Keukengerei
  • bakpapier voor de bakplaat

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Deeg:
  1. 1. Voor het deeg meel, boter en zout tot een kruimelige massa wrijven. Water toevoegen en tot een soepel deeg samenvoegen - niet kneden. Afgedekt 30 minuten koel wegzetten.
  2. 2. Deeg op een beetje meel tot ca. 3 mm rond uitrollen. Daarmee de met bakpapier beklede bakplaat bedekken en de deegbodem met een vork inprikken.
  3. 3. Voor het beleg melk en meel mengen, al roerende aan de kook brengen, 5 minuten laten sudderen, even laten afkoelen.
  4. 4. Kaas, yoghurt en uien erdoor mengen en alles op smaak brengen. Massa op de deegbodem verdelen.
  5. 5. Onderin de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 45 minuten bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept