Jachtschotel met gehakt, wortelen, prei en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
55 min.
Cook/bake time 55 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Bechamelsaus:
  • • 25 g boter
  • • 25 g meel
  • • 2,5 dl halfvolle melk
  • • 1 snufje nootmuskaat
  • • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • • 1 + 1 el olijfolie
  • • 2 uien, in partjes gesneden
  • • 350 g gehakt vlees, gevogelte, ...
  • • 2 wortels, in partjes
  • • 2 preien, schoongemaakt, in rondjes
  • • 2 dl tomatensaus, huisgemaakt of gebruiksklaar
  • • 400 g aardappelpuree
  • • 2 el paneermeel
  • • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Bechamelsaus: smelt de boter in een pan. Voeg langzaam het meel, onder voortdurend roeren, toe. Laat al roerend droogbakken. Let goed op dat de bloem niet verbrandt. Verwarm de melk. Giet er langzaam, onder voortdurend roeren, de melk bij tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de helft van de Emmentaler AOP toe en roer tot de kaas gesmolten is. Zet apart.
  2. 2. Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Zet apart. Braad het gehakt aan. Zet apart. Stoom de groenten 4 minuten. Zet apart. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  3. 3. Vet de schaaltjes in met de overblijvende olijfolie en schik de ingrediënten in lagen: uien, tomatensaus, gehakt, wortelen en prei. Voeg vervolgens een laagje aardappelpuree toe.
  4. Eindig met de bechamelsaus. Strooi er de resterende Emmentaler AOP en het paneermeel over. Gratineer in de oven gedurende 15 minuten.
  5. Lekker met een groene salade.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen