Gruyère-appel-wiel

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 1 ronde bakplaat van 28-30 cm Ø Voor 8 stuks

  • boter voor het bakblik

Deeg:

  • 250 g meel
  • 1/2 TL zout
  • 100 g boter, koud, in stukken gesneden
  • 1 EL azijn
  • ca. 1 dl melk

Beleg:

  • 300 g appels, geraspt
  • 300 g Gruyère, geraspt
  • peper uit de molen
  • een beetje nootmuskaat
  • 1,5 dl halfvolle room
  • 3 EL paneermeel

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Meel en zout voor het deeg mengen . Boterstukjes toevoegen en alles tot een kruimelige massa wrijven. Een kommetje in het deeg maken. Azijn en melk in het kommetje gieten. Tot een soepel deeg samenvoegen - niet kneden. In folie gerold 30 minuten koud wegzetten.
  2. 2. Deeg op een beetje meel rond uitrollen. De beboterde bakplaat ermee bekleden. Deegbodem dicht opeen inprikken.
  3. 3. Voor het beleg appels, kaas, peper en nootmuskaat mengen en op de bodem verdelen. Room erover gieten. Met paneermeel bestrooien.
  4. 4. Op de onderste richel in de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 25-30 minuten bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen