Crespelles (pannenkoekjes) met prei en worst

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor de vorm
Deeg:
  • 120 g meel
  • 3 mesp. zout
  • 3 dl melk
  • ca. 0,5 dl water
  • 3 eieren
  • braadboter of braadcrème
Vulling:
  • 2 middelgrote preien, in ca. 1 cm dikke ringen gesneden
  • boter voor het fruiten
  • 100 g crème fraîche
  • 200 g saucisse d'Anjoi of Waadtländer saucisson, gepeld, in kleine stukken gesneden
  • zout, peper
  • 1,5 dl halfvolle room
  • 100 g Gruyère, geraspt
  • zwarte peper uit de molen
Keukengerei
  • 1 ovenschaal van 26 cm lengte

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Voor het deeg alle ingrediënten mengen tot een glad, dun vloeibaar beslag. Afgedekt 30 minuten laten rusten.
  2. 2. In braadboter of braadcrème ca. 10 crespelles van ca. 20 cm Ø bakken, eruit nemen en opzij zetten.
  3. 3. Voor de vulling prei in boter fruiten, pan van het vuur nemen. Crème fraîche en worst erdoor mengen en het geheel op smaak brengen.
  4. 4. Vulling over de crespelles verdelen en deze oprollen. In de beboterde schotel leggen. Room erover gieten en met kaas bestrooien.
  5. 5. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 20 minuten lichtbruin bakken.
Voedingsinformatie

Daarbij past een seizoensalade

Bon
Appétit

Kaas in dit recept