Uiensoep, met gegratineerde Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • • 1 el olijfolie
  • • 400 g uien, in schijven
  • • 1,25 l groentebouillon of kipbouillon
  • • 1 bouquet garni (peterselie, laurier en tijm samengebonden)
  • • 1 mespunt nootmuskaat
  • • 2 sneetjes toast brood, in repen
  • • 1 tl boter
  • • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pot. Bak de uien gedurende 2 minuten.
  2. Voeg de bouillon, de bouquet garni, zout en peper toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en
  3. kook 15 minuten afgesloten op laag vuur. Verwijder de bouquet garni. Voeg de nootmuskaat toe. Breng verder op smaak indien nodig. Hou warm. Verwarm de grill van de oven voor. Besmeer de brood reepjes met boter. Bestrooi met Gruyère AOP. Gratineer een paar minuten onder de grill.
  4. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de gegratineerde kaasreepjes.
  5. Deze soep kan als lichte lunch geserveerd worden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen