Olijven in een mantel

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 150 g Gruyère, geraspt
  • 150 g meel
  • 1 afgestreken TL bakpoeder
  • paprika
  • 120 g zachte boter
  • 1 eiwit, geklopt
  • 1 glas gevulde olijven
  • 1 eidooier, geklopt, voor het bestrijken

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Gruyère, meel, bakpoeder en kruiden mengen.
  2. 2. De boter in kleine vlokken erover verdelen, het eiwit toevoegen en alles tot een glad deeg mixen.
  3. 3. In folie verpakt in de koelkast minstens 30 minuten laten rusten.
  4. 4. De olijven in een zeef goed laten afdruipen.
  5. 5. Het deeg tot hazelnootgrote bolletjes vormen, in elk bolletje een olijf drukken en op een met bakpapier beklede bakplaat zetten.
  6. 6. Het deeg rondom de olijf met eigeel bestrijken de bolletjes in een voorverwarmde oven (200 °C) ca. 15 minuten bakken. Lauwwarm of koud serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen