Kip Saltimbocca met prosciutto en Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
31 min.
Cook/bake time 31 min.

Ingrediënten

8 saltimbocca

  • 2 kipfilets, overlangs in 4 gesneden
  • 1 + 1 el olijfolie
  • 4 plakjes Appenzeller®, overlangs in 2
  • 8 salieblaadjes
  • 4 plakjes rauwe ham, overlangs in 2
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Bak 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.
  2. 2. Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller® en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.
  3. 3. Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes in 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.
  4. Voorbereiding: 20 min
  5. Kooktijd: 11 min
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen