
'Kalfsspätzle' met een vulling van Gruyère en gedroogde pruimen aan kaneelsaus
Ingrediënten
Voor 4 personen
- houten tandenstokers
- Vulling:
- 150 g Gruyère, geraspt
- 6 gedroogde pruimen zonder pit, geblancheerd, gehakt
- 3-4 EL volle room
- peper uit de molen
- 8 kalfsfilets, bijv. fricandeau, elk ca. 40 g, dun geklopt
- zout
- peper uit de molen
- braadboter of braadcrème
- Saus:
- 1 dl vleesbouillon
- 1 dl rode wijn of vleesbouillon
- 2 dl volle room
- 1 TL kaneelpoeder
- een beetje citroensap
- zout
- peper uit de molen
Voorbereiding
- Voor de vulling alle ingrediënten mengen en kruiden (peper).
- Kalfsfilets kruiden en met de vulling bestrijken. Filets dichtklappen, goed aandrukken en met elk 3 tandenstokers vastzetten.
- Kalfsfilets in hete braadboter bij matige hitte 5-8 minuten goudbruin braden. In het midden van de tot 80 °C voorverwarmde oven ca. 30 minuten laten trekken.
- Voor de saus braadvocht met bouillon en wijn mengen en tot 0,5 dl inkoken. Room erbij gieten en tot de gewenste consistentie laten inkoken. Kaneel en citroensap toevoegen, kruiden.
- De kalfsfilets op voorverwarmde borden leggen. De saus ernaast gieten.