Gepofte aardappelen gevuld met spekblokjes en Emmentaler AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen
60 min.
Cook/bake time 60 min.

Ingrediënten

4 personen

  • 4 aardappelen (bintje), middelgroot tot groot
  • 100 g spekblokjes
  • 1 ei, licht geklopt
  • 75 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
  • 1 el boter
  • 3 el lente-uien, in fijne rondjes gesneden
  • zout, peper

Afwerking

  • Bieslook, versnipperd

Voorbereiding

  1. Was de ongeschilde aardappelen en droog ze niet. Prik ze met een vork aan alle kanten in om te voorkomen dat de schil tijdens het bakken barst.
  2. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bak de aardappelen gedurende 45 tot 60 minuten (afhankelijk van de dikte van de aardappel) in de oven. Bak in de tussentijd de spekjes tot ze mooi bruin worden. Zet apart.
  3. Snijd elke aardappel in de lengte doormidden. Druk de aardappelen iets verder open. Hol ze uit met een parisienneboor tot ongeveer 1/2 cm tegen de huid. Prak het vruchtvlees met een vork. Voeg het ei, kaas, spekblokjes, lente-uien, wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen