Flensjes met prei, bacon en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Flensjes:
  • 125 g tarwebloem
  • 125 g boekweitmeel
  • 2,5 dl melk
  • 3 eieren
  • 3,5 dl water
  • Vulling:
  • 1 tl olijfolie
  • 100 g bacon, fijngehakt
  • 200 g varkens- en rundergehakt/half-om-halfgehakt
  • 3 preien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 g Gruyère AOP, geraspt
  • 2,5 dl room
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Flensjes: meng de beide bloemsoorten en een snuifje zout in een kom. Voeg de melk, de eieren en indien nodig wat water toe om een glad beslag te verkrijgen. Zet 30 minuten apart.
  2. 2. Vulling: sauteer de bacon in de olijfolie in een bakpan. Zet apart. Bruin vervolgens het gehakt per kleine porties. Zet apart. Fruit de prei en het knoflook. Meng de bacon, het gehakt en de prei in de pan. Gaar nog 15 minuten. Voeg peper toe. Haal de pan van het vuur en voeg 50 gram Gruyère AOP en de room toe. Zet apart.
  3. 3. Verwarm de grill van de oven. Bak de flensjes 1 minuut aan elke kant in een koekenpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag. Zet ze warm. Vouw de flensjes in vieren om een ‘puntzak’ te vormen. Vul deze puntzakjes met de vulling. Bestrooi met de resterende Gruyère AOP. Gratineer onder de grill van de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen