Driedubbele croque monsieur met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • • 12 sneetjes toastbrood
  • • 2 el boter
  • • 5 el room
  • • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • • 8 plakken Gruyère AOP
  • • 100 g gekookte ham, in flinterdunne schijfjes
  • • 2 tomaten, in schijfjes
  • • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de sneetjes brood met boter. Zet apart.
  2. Meng de room met de geraspte Gruyère AOP, zout en peper.
  3. 2. Plaats 4 toasts op werkblad. Verdeel hierover het room-kaasmengsel, plakken Gruyère AOP, ham en de tomaat. Dek af met een toast en herhaal dezelfde handeling. Eindig met een beboterde toast. Bind dicht met keukengaren.
  4. 3. Plaats de croques in een ovenbestendige schaal. Gratineer tussen 15 en 18 minuten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen