
Driedubbele croque monsieur met Gruyère AOP
Ingrediënten
Voor 4 personen
- • 12 sneetjes toastbrood
- • 2 el boter
- • 5 el room
- • 50 g Gruyère AOP, geraspt
- • 8 plakken Gruyère AOP
- • 100 g gekookte ham, in flinterdunne schijfjes
- • 2 tomaten, in schijfjes
- • zout, peper
Voorbereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de sneetjes brood met boter. Zet apart.
- Meng de room met de geraspte Gruyère AOP, zout en peper.
- 2. Plaats 4 toasts op werkblad. Verdeel hierover het room-kaasmengsel, plakken Gruyère AOP, ham en de tomaat. Dek af met een toast en herhaal dezelfde handeling. Eindig met een beboterde toast. Bind dicht met keukengaren.
- 3. Plaats de croques in een ovenbestendige schaal. Gratineer tussen 15 en 18 minuten.
Heerlijk met zilveruitjes, augurken en veldsla.