
De Tomme Vaudoise herontdekt
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 à 5 personen
- TOMME VAUDOISE MET EEN COMPOTE VAN GEDROOGDE EN VERSE VIJGEN
- • 1 el olijfolie
- • 1 ui, fijngehakt
- • 150 g verse vijgen, in blokjes
- • 3 gedroogde vijgen, fijngehakt
- • 1 el ahornsiroop
- • 1 el balsamicoazijn
- • 1 Tomme Vaudoise
- MET GEROOSTERD KNOFLOOK GEMARINEERDE TOMME VAUDOISE
- • 1 bol knoflook
- • 1 el +1 dl olijfolie
- • 1 Tomme Vaudoise
- • enkele takjes citroentijm
- TOMME VAUDOISE MET VERSE KRUIDEN
- • 1 Tomme Vaudoise
- • 1+1 el olijfolie
- • 5 kerstomaatjes, in 4
- • 2 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
- • 1 rode ui, fijngehakt
- • 2 jonge uien, fijngehakt
- • ¼ tl piri piri (pili pili) in vlokken
- • enkele blaadjes basilicum, in reepjes
- • zout, peper
Voorbereiding
- TOMME VAUDOISE MET EEN COMPOTE VAN GEDROOGDE EN VERSE VIJGEN
- 1. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de verse vijgen en de gedroogde vijgen toe. Gaar gedurende 4 à 5 minuten.
- 2. Voeg de ahornsiroop en de balsamicoazijn toe. Gaar verder gedurende 2 à 3 minuten.
- 3. Verdeel de vijgencompote over de Tomme Vaudoise. Serveer de rest van de moes in een kom.
- MET GEROOSTERD KNOFLOOK GEMARINEERDE TOMME VAUDOISE
- 1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Rooster de met olijfolie bestreken knoflookbol gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak de teentjes knoflook los.
- 2. Marineer de Tomme Vaudoise gedurende 3 dagen in 1 dl olijfolie met het geroosterde knoflook.
- 3. Laat daarna de Tomme Vaudoise uitlekken. Werk af met de geroosterde teentjes knoflook en de citroentijm.
- TOMME VAUDOISE MET VERSE KRUIDEN
- 1. Besprenkel de Tomme Vaudoise met 1 eetlepel olijfolie.
- 2. Meng in een kom de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaten, de rode ui, de jonge uien, zout en peper met de resterende olijfolie.
- 3. Verdeel dit mengsel over de Tomme Vaudoise. Bestrooi met pilipili in vlokken en werk af met blaadjes basilicum.
Kaas in dit recept
