
De mini aperitief-sandwiches met Tomme Vaudoise
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 3 Tomme Vaudoise
- 12 sneetjes roggebrood
- 3 dikke vleestomaten
- 6 basilicumblaadjes
- 50 g boter
Voorbereiding
- Smelt de boter in een kleine kookpan. Leg de sneetjes brood op je werkblad. Maak de sneetjes brood voorzichtig plat met een deegroller tot een dikte van 1 - 1,5 cm. Smeer ze in met de gesmolten boter en leg ze op een bakplaat. Bedek met een vel bakpapier en vervolgens met een andere plaat.
- Verwarm de oven voor op 220°C en zet de sneetjes brood 4 à 5 minuten in de oven.
- Was intussen de tomaten en snijd ze in zeer dunne schijfjes. Snijd dan de 3 Tomme Vaudoise in de breedte in tweeën. Was de basilicumblaadjes.
- Monteren van de sandwiches: leg de tomatenschijfjes, basilicum en Tomme Vaudoise op de nog lauwe sneetjes brood. Sluit af met een sneetje brood. Druk je minisandwiches samen tussen 2 borden. Gebruik een uitsteekvorm om ze de gewenste vorm te geven. Houd de minisandwiches samen met een houten prikker. En geniet bij het aperitief van deze heerlijke lauwe sandwiches.
De tip van Jean-Charles Karmann: geef je minisandwiches wat meer pit door bijvoorbeeld de garnituur te veranderen: sla, groentetapenades (naargelang van het seizoen). En er bestaan tegenwoordig heel wat uitsteekvormen in gespecialiseerde winkels om variatie te brengen in de vorm van je sandwiches!
Kaas in dit recept
