Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Croque-monsieur (tösti) met Emmentaler AOP Classic

  • 15 min. Bereidingtijd, 10 min. Kooktijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl + 2 el boter
  • 2 preien, in dunne ringetjes geneden
  • 8 sneetjes boeren- of toastbrood, van korstjes ontdaan
  • 5 el dikke room
  • 100 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
  • 2 el lente-uien, in ringetjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verhit de olijfolie en 1 tl boter in een koekenpan. Bak de prei 2 minuten. Zet apart. Beboter de sneetjes brood aan beide kanten met de resterende boter. Zet apart. Meng de dikke room met de Emmentaler AOP, de prei, de lente ui, de rode ui en de sjalot, wat zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg 4 broodsneetjes op het werkblad. Verdeel het room/kaas/groentenmengsel over de sneetjes. Sluit af met een beboterde toast. Druk goed aan.
  3. Bak de croques in de pan goudbruin aan beide kanten. Plaats ze dan in een ovenschaal. Gratineer ze in de oven gedurende 15 tot 18 minuten.
Aanbeveling

Heerlijk met een veld- of rucolasalade.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.