Cheese naanbrood met Tomme Vaudoise

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 6 cheese naanbroden

  • 3 Tomme Vaudoise
  • 500 g tarwebloem
  • 125 g Bulgaarse yoghurt (1 potje)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie (of neutrale olie)
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 snuifjes bakpoeder
  • 8 g bakkersgist
  • 18 cl water

Voorbereiding

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom. Maak een putje en doe hierin de olie, de yoghurt, het bakkersgist en de helft van het water. Kneed het deeg 15 à 20 min. totdat het soepel is en niet meer aan de randen plakt. Voeg beetje bij beetje water toe om de gewenste dikte te krijgen (dit duurt slechts 10 min. met de keukenrobot met een menghaak en is gemakkelijker). Bedek het deeg met een keukenhanddoek en laat het ongeveer 2 uur rusten op een droge en warme plaats. Het deeg moet verdubbelen in volume.
  2. Maak 12 bollen ter grootte van een mandarijn. Bestrooi het werkblad met bloem. Maak de eerste bol plat met een deegroller tot een schijf van 3 à 4 mm dik ter grootte van een dessertbord. Spreid hierop de helft van een Tomme Vaudoise en bedek met een andere schijf deeg. Druk de randen goed aan zodat de broden volledig dicht zijn. Herhaal dit voor de andere naanbroden.
  3. Vet een antikleefpan ter grootte van de naanbroden in. Verhit de pan en laat de naanbroden één voor één gedurende 3 à 4 min. aan elke kant bakken. Serveer warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen