Capuns

5.0 Sterren / 1 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Vulling:
  • 1. Salsiz (Bündner worst), ca. 100 g, gepeld en in blokjes gesneden
  • 75 g witbrood zonder korst, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijn gehakt
  • ca. ½ bosje peterselie, fijn gehakt
  • ca. ½ bosje bieslook, fijn gehakt
  • 75 g magere spekblokjes
  • boter voor het fruiten
  • 200 g meel (wit)
  • 1/2 TL zout
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 dl water
  • 2 eieren
  • ca. 12 'krautstiele' of 24 mangoldbladeren, nerf eruit gesneden
  • ca. 5 dl groentebouillon
  • 100 g Alpkäse, geraspt
  • 50 g boter

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Voor de vulling Salsiz, spekblokjes, brood en uien bij matige hitte 3 minuten bakken, dan de pan van het vuur nemen. Kruiden toevoegen. Als tweede stap voor de vulling meel en zout in een schaal mengen en een kom vormen. Melk, water en eieren opkloppen en erin gieten. Met een scheplepel tot deeg roeren. Het deeg roeren totdat het glad is en belletjes vormt. Het mengsel van vlees, kruiden en brood door het deeg roeren.
  2. 2. Krautstiele of mangoldbladeren in kokend zout water 1-2 minuten blancheren. Koud afspoelen en laten afdruipen. Op een keukendoek uitspreiden.
  3. 3. 1 EL vulling in het midden op elk blad leggen. Lange zijden van de bladeren over de vulling vouwen en oprollen.
  4. 4. Capuns in een ruime pan leggen. Bouillon toevoegen. Afgedekt net onder het kookpunt 15-20 minuten laten trekken. De capuns met een schuimspaan uit de pan nemen en op een plaat warmhouden.
  5. 5. Boter in een pannetje laten schuimen en dan van het vuur nemen. Kaas over de capuns verdelen. Met boter bedruppelen.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen