BROODJES MET KRUIDEN VAN DE VALLEI EN ZANDDEEGKOEKJES MET LE GRUYÈRE AOP CLASSIC, GEDROOGDE BERGBLOEMEN EN SMOKY MIX

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 broodjes en 20 zanddeegkoekjes

Broodjes met kruiden van de vallei

  • 5 g verse gist
  • 5 cl lauwe melk
  • 1 tl suiker
  • 250 g volkoren meel
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 handje kruiden van de vallei, versnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 12 cl yoghurt
  • 100 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt

Zanddeegkoekjes met Le Gruyère AOP Classic, gedroogde bergbloemen en smoky mix

  • 180 g bloem
  • 1/4 tl pili-pili in vlokken
  • 1/2 tl Smoky mix
  • 150 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
  • 120 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei, licht geklopt
  • 1 el gedroogde bergbloemen
  • Zout, peper

Voorbereiding

Broodjes met kruiden van de vallei

  1. Meng de verse gist met de lauwe melk en suiker. Zet 10 minuten apart. Meng bloem, bak- poeder en zout in een kom. Voeg er de kruiden, olijfolie en yoghurt aan toe en meng tot een glad en elastisch deeg. Doe er ten slotte de geraspte Gruyère AOP Classic bij.
  2. Bewaar het deeg 2 uur bij kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 6 tot 8 balletjes.
  3. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bak de broodjes 10 minuten. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat verder garen gedurende 5 minuten. Laat afkoelen op een bakrooster. Serveer warm of koud.

Zanddeegkoekjes met Le Gruyère AOP Classic, gedroogde bergbloemen en smoky mix

  1. Meng de droge ingrediënten in een kom: bloem, zout, peper, pili-pili in vlokken, gerookte kruidenmix en Le Gruyère AOP. Voeg de boter, het ei en de gedroogde bloemen toe. Meng de ingrediënten goed tot een stevig deeg. Zet koel gedurende 30 minuten in een met folie afgedekte kom.
  2. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 5 millimeter. Steek er met een uitsteekvorm cirkels uit van ongeveer 3 tot 4 centimeter.
  3. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten in het midden van de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen