Brood-kaas-gerecht à la Appenzeller ('Alte Maa')

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
10 min.
Cook/bake time 10 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g oudbakken brood
  • 200 g Appenzeller Rässkäse (pikante kaas), vers geraspt
  • 2 dl melk
  • 0,5 dl room
  • 3 EL braadboter of braadcrème

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Het brood in blokjes ('dünkeli') snijden. Laag om laag met geraspte kaas in een schaal leggen.
  2. 2. De melk en de room erover gieten en een uur laten staan. Het brood mag nat, maar niet brijachtig zijn. De boter verhitten en het brood onder meermaals omkeren 'knapperig' bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen