
Bloemkool, bonen en Appenzeller® in kaasdeegmantel met zoetzure abrikozen
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 g bloemkoolroosjes, gekookt
- 150 g groene bonen, gekookt
- 100 g pikante Appenzeller®, in stukjes van 10-20 g gesneden
Zoetzure abrikozen:
- 150 g abrikozen, in vieren gesneden
- 1 kleine sjalot, in fijne reepjes gesneden
- 1/2 knoflookteentje, geperst
- 50 g suiker
- 1 dl witte-wijnazijn
Voorbereiding
- 1. Abrikozen, sjalot, knoflook, suiker en azijn samen aan de kook brengen en laten inkoken tot een chutney.
- 2. Voor het manteldeeg alle ingrediënten mengen en afgedekt ca. 30 minuten laten staan.
- 3. Olie voor het frituren verhitten tot 180 °C. Groenten en kaasstukjes door het deeg halen en frituren.
- 4. Op borden schikken en met zoetzure abrikozen serveren.
Kaas in dit recept
