Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappeltaart met spek, tijm en Gruyère AOP

  • 2 h. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Gemiddeld

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 80 g Gruyère AOP
  • 1 kg aardappelen
  • 240 g gerookt spek in sneetjes
  • 1 bosje tijm
  • 100 g boter
  • Peper

Voorbereiding

  1. Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. Rasp de Gruyère AOP en smelt 60 g boter.
  2. Smeer een ronde schotel, liefst van pyrex, in met de resterende boter en bekleed de bodem met sneetjes spek die elkaar een beetje overlappen.
  3. Bedek het spek met een laag aardappelen en bestrooi met wat Gruyère AOP, peper, tijm en gesmolten boter.
  4. Voeg een laag spek toe, dan aardappelen en herhaal totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag spek. Kruid met peper en bestrooi met tijm. Dek de schotel af met aluminiumfolie.
  5. Bak anderhalf uur in een hete oven (210°C). Schakel hierna de oven uit en laat de taart 10 minuten rusten in de oven. Maak de randen los met een mes met een dun lemmet, haal de taart uit de schotel en leg ze in een grotere schotel.
  6. Serveer onmiddellijk en versier de porties met verse tijm.
Aanbeveling

Overheerlijke hartige taart voor de winteravonden.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.