Aardappeltaart met spek, tijm en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
120 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 80 g Gruyère AOP
  • 1 kg aardappelen
  • 240 g gerookt spek in sneetjes
  • 1 bosje tijm
  • 100 g boter
  • Peper

Voorbereiding

  1. Schil, was en snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. Rasp de Gruyère AOP en smelt 60 g boter.
  2. Smeer een ronde schotel, liefst van pyrex, in met de resterende boter en bekleed de bodem met sneetjes spek die elkaar een beetje overlappen.
  3. Bedek het spek met een laag aardappelen en bestrooi met wat Gruyère AOP, peper, tijm en gesmolten boter.
  4. Voeg een laag spek toe, dan aardappelen en herhaal totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag spek. Kruid met peper en bestrooi met tijm. Dek de schotel af met aluminiumfolie.
  5. Bak anderhalf uur in een hete oven (210°C). Schakel hierna de oven uit en laat de taart 10 minuten rusten in de oven. Maak de randen los met een mes met een dun lemmet, haal de taart uit de schotel en leg ze in een grotere schotel.
  6. Serveer onmiddellijk en versier de porties met verse tijm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen