Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappelsalade

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g kleine, vastkokende aardappelen
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl witte wijn of appelwijn
  • zout, peper
  • 1 bosje radijsjes, fijn geschaafd
  • 2 EL azijn
  • 3-4 EL raapolie
  • 1/2 kopje gehakte kruiden, bijv. bieslook of peterselie
  • een paar radijsblaadjes
  • 100 g Emmentaler Switzerland, fijn geschaafd

Voorbereiding

  1. 1. Aardappelen goed schoonmaken met de groenteborstel en al naargelang de grootte halveren. Afgedekt in stoom of in de hogedrukpan net zacht laten garen.
  2. 2. Bouillon met wijn inkoken tot 1 dl. Over de hete aardappelen gieten en kruiden. Afgedekt laten afkoelen.
  3. 3. De aardappelen kort vóór het serveren goed mengen met radijsjes, azijn, olie en kruiden. Radijsblaadjes en Emmentaler erover strooien.
Bereidingstip

Meenemen: aardappelsalade direct in een voor transport geschikte schaal scheppen.

Voedingsinformatie

Daarbij past: groene salade of een worst van de barbecue.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.