
Aardappelsalade
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g kleine, vastkokende aardappelen
- 2 dl kippenbouillon
- 1 dl witte wijn of appelwijn
- zout, peper
- 1 bosje radijsjes, fijn geschaafd
- 2 EL azijn
- 3-4 EL raapolie
- 1/2 kopje gehakte kruiden, bijv. bieslook of peterselie
- een paar radijsblaadjes
- 100 g Emmentaler Switzerland, fijn geschaafd
Voorbereiding
- 1. Aardappelen goed schoonmaken met de groenteborstel en al naargelang de grootte halveren. Afgedekt in stoom of in de hogedrukpan net zacht laten garen.
- 2. Bouillon met wijn inkoken tot 1 dl. Over de hete aardappelen gieten en kruiden. Afgedekt laten afkoelen.
- 3. De aardappelen kort vóór het serveren goed mengen met radijsjes, azijn, olie en kruiden. Radijsblaadjes en Emmentaler erover strooien.
Bereidingstip
Meenemen: aardappelsalade direct in een voor transport geschikte schaal scheppen.
Voedingsinformatie
Daarbij past: groene salade of een worst van de barbecue.
Kaas in dit recept
