Aardappelgratin met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
70 min.
Cook/bake time 70 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 teentje knoflook, in 2 + 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl boter
  • 1 kg aardappels, in schijfjes van ½ cm dik
  • 3 dl room
  • 2 dl melk
  • 80 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 1 puntje/mespunt nootmuskaat
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Wrijf een ovenschaal in met de halve knoflookteentjes. Vet de schaal in met boter. Zet apart. Meng in een kom de ongewassen schijfjes aardappels met zout, peper. Schik de schijfjes dakpansgewijs in een met boter ingevette ovenvaste schaal.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm in een steelpan de melk, de room, de rest van het knoflook, het zout, de peper en de nootmuskaat. Giet dit mengsel over de aardappelschijfjes.
  3. 3. Bestrooi met de Emmentaler AOP. Gaar ongeveer 40 à 50 minuten afgedekt in de oven. Verwarm de grill van de oven voor. Plaats de ovenschotel onbedekt onder de grill. Gratineer nog 15 minuten tot de Emmentaler AOP goudbruin is.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen