Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappel-raapjes-salade

  • Vleesloze
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g-1 kg in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 dl krachtige bouillon
  • 4 EL azijn
  • 500 g raapjes, in halve plakjes gesneden
  • 100 g milde Appenzeller-kaas, in blokjes gesneden
  • 1 klein potje cornichons, afgedropen (ca. 125 g), schuin in plakjes gesneden

Saus:

  • 1 TL zachte mosterd
  • 4-5 EL kwark, bijv. halfvolle kwark
  • een beetje zout
  • peper
  • 1 mespuntje suiker
  • een beetje gesneden bieslook naar smaak, voor de garnering

Voorbereiding

  1. 1. Aardappelen in een metalen schaal doen. Bouillon en azijn aan de kook brengen, over de aardappelen gieten en mengen. Afgedekt ca. 20-30 minuten laten trekken.
  2. 2. Raapjes in een stoompan net zacht laten garen en iets laten afkoelen.
  3. 3. Raapjes, kaas en cornichons aan de aardappelen toevoegen.
  4. 4. Saus: Alle ingrediënten door elkaar roeren, over de aardappelen gieten en zorgvuldig mengen.
  5. 5. Sla in glazen kommen of op borden scheppen. Naar smaak garneren met bieslook.
Bereidingstip

Cornichons in de zomer vervangen door komkommer.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.