Aardappel-raapjes-salade

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g-1 kg in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 dl krachtige bouillon
  • 4 EL azijn
  • 500 g raapjes, in halve plakjes gesneden
  • 100 g milde Appenzeller-kaas, in blokjes gesneden
  • 1 klein potje cornichons, afgedropen (ca. 125 g), schuin in plakjes gesneden

Saus:

  • 1 TL zachte mosterd
  • 4-5 EL kwark, bijv. halfvolle kwark
  • een beetje zout
  • peper
  • 1 mespuntje suiker
  • een beetje gesneden bieslook naar smaak, voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Aardappelen in een metalen schaal doen. Bouillon en azijn aan de kook brengen, over de aardappelen gieten en mengen. Afgedekt ca. 20-30 minuten laten trekken.
  2. 2. Raapjes in een stoompan net zacht laten garen en iets laten afkoelen.
  3. 3. Raapjes, kaas en cornichons aan de aardappelen toevoegen.
  4. 4. Saus: Alle ingrediënten door elkaar roeren, over de aardappelen gieten en zorgvuldig mengen.
  5. 5. Sla in glazen kommen of op borden scheppen. Naar smaak garneren met bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen