
Aardappel-raapjes-salade
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g-1 kg in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in plakjes gesneden
- 1 dl krachtige bouillon
- 4 EL azijn
- 500 g raapjes, in halve plakjes gesneden
- 100 g milde Appenzeller-kaas, in blokjes gesneden
- 1 klein potje cornichons, afgedropen (ca. 125 g), schuin in plakjes gesneden
Saus:
- 1 TL zachte mosterd
- 4-5 EL kwark, bijv. halfvolle kwark
- een beetje zout
- peper
- 1 mespuntje suiker
- een beetje gesneden bieslook naar smaak, voor de garnering
Voorbereiding
- 1. Aardappelen in een metalen schaal doen. Bouillon en azijn aan de kook brengen, over de aardappelen gieten en mengen. Afgedekt ca. 20-30 minuten laten trekken.
- 2. Raapjes in een stoompan net zacht laten garen en iets laten afkoelen.
- 3. Raapjes, kaas en cornichons aan de aardappelen toevoegen.
- 4. Saus: Alle ingrediënten door elkaar roeren, over de aardappelen gieten en zorgvuldig mengen.
- 5. Sla in glazen kommen of op borden scheppen. Naar smaak garneren met bieslook.