Wafels met fijne kruiden en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 8 wafels

  • 20 g verse gist
  • 2,5 dl melk, lauw
  • 125 g bloem
  • 100 g boter, gesmolten + voor het wafelijzer
  • 4 eieren, eigeel en eiwit van elkaar gescheiden
  • 2 el van elk: bieslook, peterselie, oregano, geciseleerd
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt
  • Zout

Voorbereiding

  1. Verdun de verse gist in de melk. Zet opzij. Meng de bloem met zout in een kom. Zet opzij. Meng de gesmolten boter met de eigelen, kruiden en melk met gist in een andere kom. Voeg vervolgens de Gruyère AOP toe. Doe de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten. Meng met een houten lepel totdat je een glad beslag krijgt. Zet 30 minuten opzij.
  2. Klop het eiwit goed stijf. Roer het voorzichtig onder het beslag met een spatel.
  3. Verwarm het wafelijzer voor. Smeer de bakplaten in met boter. Doe 1 eetlepel beslag in het wafelijzer. Laat de wafels enkele minuten bakken. Houd de wafels warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen