Verrassingsbrood uit Oost-Zwitserland

0.0 Sterren / 0 Stemmen
145 min.
Cook/bake time 145 min.

Ingrediënten

Voor 1 brood van ongeveer 35 stukken

Deeg
  • 500 g witte bloem
  • 1 ½ kl zout
  • 1 kl suiker
  • ½ blokje gist, verbrokkeld
  • 60 g zachte boter
  • Ong. 3 dl lauwe melk
Vulling
  • 200 g Tilsiter Vert, grof geraspt
  • 350 g kalfsworstvlees
  • 50 g mostbröckli in dunne plakjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 augurken, grof gehakt
  • 1 bosje peterselie, fijn geciseleerd
  • 1 kl chilipoeder
  • ¼ kl zout
  • 100 g Tilsiter Vert, grof geraspt

Voorbereiding

Deeg
  1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de boter en melk toe en kneed om homogeen deeg te krijgen. Laat het deeg gedurende 1 uur afgedekt in volume verdubbelen op kamertemperatuur.
Vulling
  1. Meng de Tilsiter met alle ingrediënten, ook het zout, met je handen.
Vorm geven
  1. Rol het deeg uit op een beetje bloem tot een dikte van ongeveer 3 mm. Maak schijfjes met een uitsteekvorm (ongeveer 9 cm Ø). Verdeel ongeveer 1 eetlepel vulling over elk schijfje en bestrooi met Tilsiter. Vouw de schijfjes dicht. De vulling moet ongeveer over 1 cm zichtbaar zijn aan de bovenkant.
  2. Druk de uiteinden van de stukjes deeg aan, leg ze in een cirkel op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bakken: 30 à 35 minuten onderaan in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bereidingstip

Bak het verrassingsbrood een 1/2 dag van tevoren voor gedurende 20 minuten en laat het afkoelen... ...Stop 15 à 20 minuten voor het serveren met bakken.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept