Veggie bowl en roosjes Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
20 min.
Cook/bake time 20 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 roosjes (120 g) Tête de Moine AOP
  • 1 gele citroen
  • 400 g veldsla
  • 2 wortels
  • Fleur de sel en peper uit de molen
  • 2 el komijnzaadjes
  • 4 el olijfolie
  • ½ bosje platte peterselie
  • 2 kleine chioggia-bieten
  • 1 avocado
  • 100 g gepelde noten

Voorbereiding

  1. Pers de citroen en emulgeer het sap met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Was en droog de veldsla. Schil de bieten en snijd ze heel fijn met een mandoline. Schil en rasp de wortels. Schil en snijd de avocado in plakjes.
  3. Verdeel alle ingrediënten gelijkmatig over de kommen, leg er vervolgens de roosjes Tête de Moine AOP op en bestrooi met komijnzaad. Giet de vinaigrette over deze salade en voeg de gepelde noten toe.
Bereidingstip

Voor een zoeter effect gebruikt u een halve sinaasappel in plaats van een citroen. De bieten kunnen worden vervangen door andere wintergroenten, zoals witte radijs of boterrapen.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept