Tortilla met pompoen en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
60 min.
Cook/bake time 60 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 pompoen: butternut of hokkaido (ong. 800 g)
  • 1 bosje stengelui
  • 60 g pompoenpitten
  • 6 eieren
  • 100 g zure room
  • 200 g Gruyère AOP
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 2 el olijfolie

Voorbereiding

  1. Schil de pompoen (een hokkaido hoef je niet te schillen, gewoon goed afspoelen en droogwrijven), snijd de pompoen in tweeën, verwijder de pitten en snijd in brede schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Was de stengelui en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm. Hak de pompoenpitten grof. Klop de eieren en zure room. Rasp de Gruyère AOP en voeg toe aan het mengsel. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Verhit de olie in een grote kookpan die in de oven mag. Bak de pompoenpitten en pompoenschijfjes een tiental minuten totdat ze zacht worden. Voeg de stengelui toe en laat even stoven. Doe het eiermengsel erbij en laat ongeveer 3 minuten op het vuur staan totdat het ei onderaan lichtjes gebruind is. Zet de kookpan in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ongeveer 25 minuten bakken totdat de tortilla een mooi kleurtje heeft.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen